Κινηματογράφηση γάμου

Κινηματογραφηση γαμου

κινηματογράφηση γάμου

Ποια ειναι η πραγματικη διαφορα αναμεσα στον ορο “βιντεοσκοπηση γαμου” και στον ορο “κινηματογραφηση γαμου”

Όταν ο γαμπρός και η νύφη αναζητούσαν πριν κάποια χρόνια βιντεογράφο γάμου, οι απαιτήσεις τους δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλές και συνήθως τους ενδιέφερε κυρίως ο φωτογράφος. Συγκεκριμένα, ο όρος “βιντεοσκόπηση γάμου”, είναι η κάλυψη του γεγονότος. Κάτι το οποίο μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, αρκεί να έχει μια επαγγελματική κάμερα και να ξέρει τα δρώμενα του μυστηρίου.

Επίσης, ο βιντεογράφος γάμου βιντεοσκοπεί τα γεγονότα με προφανή τρόπο, χωρίς κάποιο εικαστικό κριτήριο. Τα πλάνα του είναι μεγάλης διάρκειας(φυσική ροή), και συνήθως με ελάχιστες διαφορετικές γωνίες λήψης και κάδρου. Το μοντάζ με το συγκεκριμένο τρόπο λήψης, είναι πιο εύκολο και λίγότερο χρονοβόρο.

Τα τελευταία χρόνια, ο όρος “κινηματογράφηση γάμου”, γίνεται όλο και πιο οικείος και στην Ελλάδα.Ο κινηματογραφιστής έχει εντελώς διαφορετική “παιδεία” και τρόπο λήψης.Οι λήψεις του γίνονται με φωτογραφική αισθητική, όσον αφορά το φως, το βάθος πεδίου και το κάδρο. Αλλάζει συνεχώς θέση και έτσι τα πλάνα του είναι μικρότερης διάρκειας, αλλά με περισσότερες γωνίες λήψεις.Στην ουσία σκηνοθετεί κατά μια έννοια, καθώς επιλέγει τι θέλει να δείξει στο κάδρο του.Έχει στο μυαλό του το επόμενο πλάνο, για να ταιριάζει στο μοντάζ.Ο χρόνος του μοντάζ για την κινηματογράφηση γάμου, είναι περίπου πενταπλάσιος, με αυτόν της απλής βιντεοσκόπησης. Συνεπώς, το αποτέλεσμα που θα έχει το ζευγάρι, θα είναι μια ταινία μικρού μήκους.

Το ζευγάρι λοιπόν, θα πρέπει να τα γνωρίζει όλα αυτά, ώστε να μπορέσει να συγκρίνει τη σχέση τιμής-ποιότητας, που προσφέρει ο κάθε εικονολήπτης γάμου.